MMVNA-200 Multi-Port Vektor Hálózat-Analizátor

 

Az MMVNA egy- vagy kétoldalas, kombinált S-paraméter méréseivel ideális eszköze a passzív RF komponensek gyártási vagy laboratóriumi tesztelésének. Az AEM VNA Manager Pro szoftver az eredmények kiértékelésén túl a teszt környezet konfigurálásának széles skáláját teszi lehetővé. Ezen túl az analizátor könnyedén integrálható a felhasználó szoftver környezetébe a TCP/IP interfész vagy a parancssoros felület segítségével.

Áttekintés

 Az MMVNA-200 egy kompakt, testreszabható és költséghatékony eszköz a gyártási és laboratóriumi teszteléshez. Különböző mérési kiegészítőkkel jelentősen leegyszerűsíti a passzív komponensek, mint például a nyers kábelek, csatlakozók, patch-kábelek vagy kábelkötegek vizsgálatát. A VNA Manager Pro szoftver az S-paraméterek széles skálájának kiválasztását, korlátlan számú grafikont és visszakövethető riportokat kínál. Még olyan másodlagos paramétereket is konfigurálhat, mint az ACR-F, a kapacitás, az induktivitás, vagy az impulzus-válaszidő diagram és még sok egyéb.

Előnyei

Kompakt és bővíthető – 8 portos kialakítású, a 8 többszörösére bővíthető. Elsősorban laboratóriumi és gyártási környezetben használják autóipari kábelköteg- és távközlési kábelek tesztelésére.

4x differenciális mérési port – Minden port saját adóval és vevővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a gyors és egyidejű mérést az összes porton. Az olyan alkalmazásoknál, mint a kábelköteg-teszt, ez jelentős hely- és tesztidő-megtakarítást eredményez.

Skálázható mérőrendszer – A VNA Manager szoftver több MMVNA egység vezérlésére és adatgyűjtésére képes, és egységes megjelenítést biztosít. Ez különösen hasznos a többvezetékes kábelkötegek egyetlen mérési paranccsal történő mérésekor.

Távmenedzsment – Az MMVNA IP-címezhető, ami lehetővé teszi a távoli felügyeletet és adatgyűjtést.

Tesztkonfigurációk – A mérendő eszköz végpontjain lévő analizátorokat nem szükséges egymáshoz csatlakoztatni. A 16 portos konfiguráció két 8 portos eszközként kerül telepítésre, amelyek a mérendő kábelen keresztül kommunikálnak, így a mérés akkor is elvégezhető, ha a végpontok egymástól távol vannak.

Szabványi megfelelőség – az Open Alliance, BroadR-Reach, 802.3bw, 802.3bp és 802.3ch (tervezet) szabványokat követi a következő S-paraméter tesztekhez:

 •  Link szegmensek és komponensek; kábelek, csatlakozók és kábelkötegek
 • Open Alliance VNA referencia mérések
 • Berendezés csatlakozó interfészek (ECU, MDI)
 • Adók és vevők

 VNA Manager Pro – A VNA Manager Pro egy vezérlőszoftver az összes S-paraméter beállításához, a teszt indításhoz és a teszt adatok mentéséhez. A mérési adatok Touchstone vagy csv formátumban exportálhatók.

Legfontosabb jellemzői

Interfészek

Az MMVNA-200 tömeges tesztek elvégzésére lett optimalizálva. Két analizátor képes vezérelni egymást USB vagy Ethernet kapcsolaton keresztül. A Linux alapú műszer hálózati eszközként működik, így a más berendezésekkel történő adatcsere rendkívül egyszerű.

VNA Manager Pro szoftver

A VNA Manager Pro szoftver az analizátorhoz csatlakoztatott PC-n fut és biztosítja az összes konfigurációs, vezérlési, adatgyűjtési, adatmegjelenítési és tárolási funkciót. Ez a felhasználóbarát szoftver lehetővé teszi az MMVNA által mért hatalmas mennyiségű S-paraméter hatékony felhasználását.

 • kényelmes, egy kattintásos automatikus teszt a termelési környezetben
 • MMVNA konfigurálható IP-címe lehetővé teszi több analizátor csatlakoztatását a számítógéphez, így központilag vezérelhető a teljes rendszer
 • parancssoros interfész (CLI) az automatizált tesztkörnyezetbe való integráláshoz
 • egy- vagy kétoldalas teszt konfiguráció
 • teszteredmények CSV és Touchstone exportálása

DC mérések

Az MMVNA DC egyenáramú méréseket végez, amelyek segítik a tesztelt eszköz (DUT) hibaelhárítását és ellenőrzését..

 • az egyenáramú méréseket két irányból végzi egy fő és egy távoli MMVNA egység között
 • a végpontok közötti kapcsolatot (huzaltérkép) és minden egyes ér ellenállását nagy pontossággal méri
 • támogatja a Pass/Fail kiértékelést

Mérések konfigurációja

Az MMVNA vektor hálózat analizátor egyszerre akár 256 S-paraméter mérését végzi. Ezzel a hatékony konfigurációs eszközzel a következőket teheti:

 • a konfigurációs fájlokkal a különböző termelési helyeken lévő analizátorokra telepíthetőek a mérési beállítások
 • a méréseket tetszőleges nevekkel láthatja el
 • beállítható, hogy melyik fülön mely mérések jelenjenek meg
 • egyedi PASS/FAIL küszöbértékek állíthatók be
 • választható a diagram tartománya (időtartomány, frekvenciatartomány)

Átfogó S-paraméter készlet

Az MMVNA vektor hálózat analizátor egyszerre akár 256 S-paraméter mérését végzi. Ezzel a hatékony konfigurációs eszközzel a következőket teheti:

 • a konfigurációs fájlokkal a különböző termelési helyeken lévő analizátorokra telepíthetőek a mérési beállítások
 • a méréseket tetszőleges nevekkel láthatja el
 • beállítható, hogy melyik fülön mely mérések jelenjenek meg
 • egyedi PASS/FAIL küszöbértékek állíthatók be
 • választható a diagram tartománya (időtartomány, frekvenciatartomány)

Távolvégi S-paraméterek

A kétirányú mérési elrendezés lehetővé teszi a távolvégi S-paraméterek mérését is, mint a beiktatási csillapítás (IL), vagy a távolvégi áthallás (FEXT). Az MMVNA ezen paraméterek összes kombinációját méri a fő és a távoli egységektől az IEEE 802.3bw határértékei szerint. A kétirányú mérésekhez a referencia felvétel funkció biztosítja a nulla referencia értéket.

Közelvégi S11 paraméterek

Az S11 paraméterek a reflexiót mutatják. Egyedülálló reflektométer kialakításának köszönhetően az MMVNA nagy pontossággal méri a vegyes módusú S11 paramétereket (reflexiós csillapítás, TCL).

Távolvégi S11 paraméterek

A beiktatási csillapításon (IL) kívül az MMVNA a módus konverziós paraméterek mérését is biztosítja a távoli végén (jellemzően TCTL-nek nevezzük).

Snm paraméterek mindkét végén

A portok közötti csatolás mérése minden közeli és távoli (NEXT és FEXT) kombináció esetén megtörténik. A közelvégi csatolási mérések vektoros mérések, amelyek lehetővé teszik a frekvencia tartomány helyett az időtartomány nézetet, így megkönnyítve a mért eszköz hibaelhárítását. Az összes csatolási paraméter mérése vegyes módban történik, így a módus konverzió is látható.

Konfigurálható Sweep sebesség

Az MMVNA gyors sweep végrehajtását teszi lehetővé a termelékenység érdekében, ami kulcsfontosságú a gyártási tesztelések során. A 80 dB-es mérési küszöbszint elegendő a legtöbb gyártási teszt alkalmazáshoz, ahol az a cél, hogy ellenőrizzük, hogy a termék az elvárt teljesítményen belül van-e. A pontosabb mérésekhez akár 110 dB-es mérési szint is beállítható.

Felhasználói kalibrálás

Az MMVNA lehetővé teszi a felhasználó általi kalibrálást. A különféle mérendő eszközökhöz (DUT) opcionálisan különböző kalibrációs készletek állnak rendelkezésre, így akár saját kalibrációs készletet is kialakíthat. Az OPEN, LOAD, SHORT és THRU többportos kalibrációt a felhasználó akár a saját telephelyén elvégezheti, így az analizátor nem esik ki hosszú időre a termelésből.